Brand | |
---|---|
Sorta |
Graševina |
Graševina MIRAZ 2019.
Vinifikacija
Provedena je maceracija u trajanju od 48 sati. Potom se fermentacija odvijala u inox spremniku u trajanju od 12 dana. Nakon fermentacije vino je odležavalo u drvenim bačvama (500l) na finom talogu kvasca u trajanju od 6 mj. U tom periodu provedena je malolaktična fermentacija. Nakon punjenja vino je odležavalo godinu dana u boci.
Serviranje
Pri temperaturi od 10-12°C.
Boja
Zlatno žuta sa zelenim odsjajem.
Miris
Miris je izražajan, voćnog karaktera s dominacijom zrele jabuke i marelice uz elegantan utjecaj drveta.
Okus
Okus je pun, dominira zrelo voće uz slatke začine od drva poput vanilije i orašastih plodova, kompleksan. Vino je zaokruženo popraćeno ugodnom svježinom.
Sljubljivanje s hranom
Idealan je par sa sirnim platama, njokama i tjesteninama. Izvrsno paše uz jela od gljiva i mesne delicije ispod peke.
9.30 € (70.07 kn)
Položaj
Goveđa Glava
Tlo
Ilovača
Sorta
100% graševina
ABV
13,5%
Berba
2019.
9.30 € (70.07 kn)