Brand | |
---|---|
Sorta |
Cabernet Sauvignon, Frankovka, Syrah |
Cuvee DIKA 2018.
Vinifikacija
Nakon primarne prerade, odrađena je maceracija uz fermentaciju u trajanju od 12 dana svake sorte zasebno. U tom periodu odrađena je i malolaktična fermentacija. Po završetku fermentacija, vino se prebacuje u velike drvene bačve od slavonskog hrasta (3000 i 4000 l) na odležavanje u trajanju od 6 mjeseci.
Serviranje
Pri temperaturi od 16-18 °C u čaši za crno vino.
Boja
Naglašena intenzivno tamno crvena.
Miris
Počiva na tamnom voću isprepletenom na nijansama začinskog bilja. Suhe šljive, crni zreli ribizl i nježne začinske note. Ova kupaža obilježena je naglašenom svježinom i profinjenim taninima.
Okus
Fin, suh i živ zaokružen lagano gorkastim zaokruženjem. Punog okusa, harmonično.
Sljubljivanje s hranom
Odličan odabir uz tamna mesa, pikantna hladna predjela, sušene delicije (Slavonske specijalitete: kulen, šunka), začinjena jela sa roštilja, umake i gulaše od divljači, mesne lasagne, canelone, gljive.
5.75 € (43.32 kn)
Položaj
Srednjak, Mataruge, Zoljan
Tlo
Pseudoglej s 5%-nim humusom
Sorta
Frankovka 34%, Syrah 33%, Cabernet sauvignon 33%
ABV
13,5%
Berba
2018.
5.75 € (43.32 kn)