1Vinarija Feravino – uspješni hrvatski izvoznik

Među većim proizvođačima i trgovcima kvalitetnim i vrhunskim vinima Feravino je  prisutno sa svojim vinima na mnogim tržištima Europe i svijeta.

Na ruku nam zapravo ide svjetski trend koji sve više naglašava i cijeni lokalno, specifično i autohtono. Hrvatska je polako prepoznata kao zemlja iz koje dolazi “specifičan stil suhe i silno dopadljive, pitke Graševine” ili “dobri, moćni crnjaci kao što su Frankovka, Merlot, Pinot Crni i Cabernet Sauvignon.

U Feravinu u posljednje vrijeme stalno, neumorno i intenzivno putujemo, pojavljujemo se na svim bitnim svjetskim vinskim sajmovima, festivalima, događanjima, kucamo na što više distributerskih vrata, pa čak i odabranih restorana širom svijeta.

Feravino je osvajanjem brojnih nagrada za kvalitetu na relevantnim međunarodnim ocjenjivanjima vina odličan preduvjet za prepoznavanje Hrvatske kao vinske zemlje

Frankovka kao sorta polako ali sigurno zauzima svjetske pozicije kao vrhunsko hrvatsko crno vino. Dosadašnja iskustva potvrđuju kako je Frankovka vrlo zanemarena kako cjenovno tako i u svijesti potrošača, no vinarija Feravino daje sve od sebe da kvalitetom svoje Frankovke osvoji nepce svakog vinoljupca. Frankovka Miraz kontinuirano potvrđuje svoju vrhunsku kvalitetu kroz brojna odličja, započelo je na svjetskom ocjenjivanju vina Dekanter London 2013. i 2014. gdje MIRAZ Frankovka osvaja medalje, a u istom smjeru nastavljamo i ove godine.

Kvaliteta i osebujnost Cabernet Sauvignon MIRAZ 2012. prepoznata je i na tržištima SAD-a.  Naši uvoznici iz SAD-a već drugu godinu za redom uvoze naša vina u velikim količinama, a posebno je tražen upravo Cabernet Sauvignon  MIRAZ 2012.

Izvozimo oko 20 posto proizvodnje, a namjeravamo povećati izvoz na  40 posto.  Putem naših distributera prisutni smo i u Njemačkoj, Nizozemskoj, Poljskoj i UK. Osim u EU, izvozimo u SAD i Meksiko čije su potrebe i afiniteti za našim vrhunskim vinima u stalnom porastu. Izvozimo čak i u Francusku i među malobrojnima smo koji su plasirali svoja crna vina baš u pokrajinu Bordeaux.