VELIKA-ZLATNA-MEDALJA-ZA-CABERNET-SAUVIGNON-MIRAZ-2012_news_big8. Dani vina, turizma i cikloturizma Osječko – baranjske županije osim kvalitetnog programa i promoviranja vina, Feravinu su donijeli još jednu lijepu vijest. Naime između brojnih vinarija i oko 80 uzoraka vina koji su predani na ocjenjivanje stručnoj vinskoj komisiji, naš Cabernet Sauvignon Miraz 2012. osvojio je VELIKU ZLATNU MEDALJU, sa čak 92 boda, a ujedno i Zlatni dukat koji predstavlja najprestižniju nagradu ovog ocjenjivanja.

Od ostalih nagrada tu su i tri zlata za Frankovku Miraz, Syrah Miraz, Pinot Crni Miraz.
Kvaliteta i osebujnost Cabernet Sauvignon MIRAZ 2012. prepoznata je i na tržištima SAD-a. Naši uvoznici iz SAD-a već drugu godinu za redom uvoze naša vina u velikim količinama, a posebno je tražen upravo Cabernet Sauvignon MIRAZ 2012.
Cabernet Sauvignon MIRAZ 2012.
Nazivaju ga Kraljem crnih vina što po svojoj osebujnosti definitivno i potvrđuje. Vrlo cijenjeno vino kod vinskih znalaca. Vrlo je intenzivne i nepropusne tamno rubinsko crvene boje, punog i zaokruženog okusa te vrlo harmonično. U aromatskom profilu dominiraju suhe šljive, crni zreli ribiz i začinske note. Ovaj vrhunski enološki uradak obilježavaju naglašena svježina i zreli tanini. Grožđe je brano ručno,prirodna selekcije i prvi rod vrhunska kvaliteta!
Servira se i poslužuje na temperaturi 16-18 °C. Vino je punog i skladnog tijela te ga možemo preporučiti uz jela od tamnog mesa, slavonske suhomesnate začinjene delicije, bifteke, specijalitete od niske i visoke divljači, mesne lasagne, canelone i gljive…najbolje prija u društvu prijatelja!

>GALERIJA FOTOGRAFIJA