Još jedno priznanje stiglo je u Feričance. Ovoga puta s domaćeg ocjenjivanja u snažnoj konkurenciji najboljih slavonskih i hrvatskih vinarija

Feričanci, 21. lipnja 2018. – Još jedna šampionska titula za Feravino! Ovoga puta s domaćeg ocjenjivanja. Syrah Miraz iz 2015. šampion je 31. Bonavite u kategoriji crnih vina. Riječ je o gospodarsko-kulturnoj  i turističkoj manifestaciji koja se ove subotu u okviru Đakovačkih vezova održava u Trnavi.

 „Vegetativni ciklus razvoja vinove loze  u 2015. obilježen je relativno toplim proljećem i iznimno suhim i vrućim ljetnim razdobljem. U takvim uvjetima razvili su se  grozdovi iznimne kakvoće. Izabrani su najbolji grozdovi koji su, kao i uvijek u našim vinogradima ručno brani. Uz iznimnu vegetativnu godinu, za vrhunsku kvalitetu našeg Syraha presudnu ulogu odigrao je naš stručni tim enologa uz pomoć vrhunske tehnologije. Ova nagrada posebno nam je draga, tim više što smo je osvojili na domaćem  terenu u srcu Slavonije u snažnoj konkurenciji poznatih slavonskih vinarija“; ističe Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu vinarija Feravino.

Moderan, snažan i topao Syrah Miraz osvojit će vas na prvu. Bistar je i gust, tamnije rubinske boje, dominantnog voćnog mirisa malina, kupina, šljiva i laganog mirisa trešanja. U ustima pun, primjetne taninske strukture, lijepo zaokružen s ugodnom svježinom. Ugodno gorkast, s lijepom kiselošću, mekan, skladan dugo traje… Idealan je uz zrelije sireve, jela od divljači ili pečenja od bijelog mesa.

Fotografije: Foto nomad