Cite-du-Vin-Credit-Arnaud-Bertrande_format_1600x900PRVI IZVOZ FRANKOVKE FERAVINA U FRANCUSKU

Francuska postojbina vinogradarstva i vodeća Europska vinska sila po prvi puta uvezla je feričanačku vrhunsku frankovku iz linije Dika i Miraz vinarije Feravino na svoje prostore. Ni više ni manje nego u Bordeauxu!

Bordeaux, u Francuskoj, je zahvaljujući vinima vrlo poznat svoj svjetskoj javnosti, ujedno je i regija koju godišnje posjete milijuni turista. Turisti tamo pristižu prvenstveno radi kušanja dobrih vina ali i zbog bogate gastronomije. Odličan odabir vinskih stručnjaka našeg Vrhunskog crnjaka. Trud se isplatio!

Početkom ljeta Udruženje vinarstva pri HGK dogovorilo je suradnju s gradom La Cite du Vin u Bordeauxu, a tvrtka Osilovac d.o.o., vinarija Feravino predstavila se sa svojom Graševinom Dika 2015. i vrhunskom Frankovkom Miraz 2012.

Vrlo je bitno napomenuti da se u La Cite du Vinu može kušati oko 3000 butelja različitih vina iz Hrvatske i svijeta. Grad vina ove godine očekuje da će ga posjetiti između 500 i 800 tisuća turista kako, što je odličan marketing i smjer u kojemu se Feravino želi kretati na vinskoj sceni.

Zajedništvo i sinergija vinskih institucija iz Hrvatske i Francuske Feravinu otvaraju vrata izvoza na vrlo zahtjevnim i profinjenim svjetskim tržištima.

PRESS: GLAS SLAVONIJE – Graševina i Frankovka za francusko tržište