Menu

Frankovka ledeno vino

300.00 kn

LEDENO VINO FRANKOVKA 2016.

VINSKA REGIJA
Istočna kontinentalna Hrvatska, podregija Slavonija
VINOGRAD
Vinogorje Feričanci, položaj Srednjak, starost vinograda 1973., 1974., 1978. godina. Visina 236 m/nv.
SORTA
100% Frankovka
TLO
Pseudoglej s 5%-nim humusom
BERBA I VINOGRADARSKA GODINA
Unatoč iznimno visokoj količini oborina sredinom vegetacijskog ciklusa. Pomazilo nas je suho i vedro vrijeme u prosincu. Pri temperaturi -7°C , 06.12.2016. u ranu zoru pažljivo i ručno je odrađena ledena berba zrelih, djelomično prosušenih bobica Frankovke. Izmjeren šećer iznosio je više od 127°Oe.
VINIFIKACIJA
Nakon berbe, primarna prerada također se vršila na niskim temperaturama. Prilikom pažljivog prešanja smrznutih bobica, ledeni kristali vode ostaju u preši te se dobiva visokokvalitetni, gusti mošt u kojem je pokrenuta dugotrajna i mirna fermentacija u trajanju od 4 mjeseca. Po završetku fermentacije vino je odležalo u inox tanku preko godinu dana.
BILJEŠKE S KUŠANJA:
Kristalno bistro, jantarnožute boje, gusto vino moćnog tijela i sporih suza na stjenkama čaše. Miris je srednjeg intenziteta, fin što izražava čistoću te uravnotežene mirisne note među kojima prevladava med. Vino je izraženog, aromatičnog, sirupastog okusa, punog i raskošnog tijela s malo alkohola koje ostavlja dugotrajan okus u ustima. Preporučuje se kao zadnji napitak i pratnja slatkim delicijama iz posebnih čaša koje njeguju njegovu aromu.
POSLUŽIVANJE: 8°C
OSNOVNI PARAMETRI:
Alkohol: 11,5 % vol.
Red. šećeri: 121,9 g/l
Uk. kiseline: 6,4 g/l
pH: 3,7
NAGRADE:
Decanter World Wine Awards, srebrna medalja

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Frankovka ledeno vino”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prijavi se na newsletter